Draadloos (RF) koppelen
Het kan voorkomen dat door projectering en geluidsdruk het noodzakelijk wordt om rookmelders te koppelen. Dan is bedraad koppelen en/of draadloos (RF) van Ei Electronics een goede oplossing!
Gekoppelde rookmelders verhogen de veiligheid!
Standaard worden rookmelders gekoppeld met een extra koppeldraad (interconnect), waarbij alle melders op één lichtgroep worden aangesloten.
Bedraad niet mogelijk? Dan draadloos (RF) koppelen!
Er zijn situaties waarbij een bedrade koppeling niet mogelijk is. Bijvoorbeeld omdat de melders over meerdere lichtgroepen zijn verdeeld of als het trekken van een extra koppeldraad niet mogelijk is. Denk hierbij aan renovatie, studentenpanden, woning met praktijkruimte of luxe woningbouw. Ei biedt dan een betrouwbare oplossing met draadloos (RF) koppelbare melders waarmee de gewenste koppeling draadloos (Radio Frequentie 868 MHz) tot stand komt.
Werking draadloos (RF) koppelen
- De 230Vac Easi-fit® melders communiceren (zenden en ontvangen) met elkaar door middel van RF sokkels.
- De melder die rook detecteert, stuurt radiografisch een code die door andere melders ontvangen wordt. Deze melders gaan vervolgens ook in alarm.
- Deze code is voor elke melder gelijk (fabriekscode), zodat alle melders standaard vanuit de verpakking al met elkaar kunnen communiceren.
- Elke RF melder heeft ook een eigen unieke code (huiscode) die verzonden kan worden. Het instellen van deze code is aan te bevelen om te voorkomen dat er bijvoorbeeld communicatie met de melders van naburige panden plaatsvindt. Iedere ontvanger heeft, naast de fabriekscode, 30 geheugenplaatsen. Hierin kunnen 30 verschillende (unieke) huiscodes worden opgeslagen.
- Melders zijn selectief op elkaar in te leren. Hiermee kan bepaald worden welke melders op elkaar reageren en welke niet.
Ei heeft dezelfde lang bewezen techniek van draadloos koppelen ook beschikbaar voor batterijgevoede rookmelders. Rookmelders, maar ook diverse RF accessoires, kunnen met elkaar communiceren.